HRtop100_podcasts_2020_Petra Brandts

Petra Brandts

Directeur HR Europe & Africa bij Ocean Network Express

Aanvinken om te stemmen


Petra Brandts is Directeur HR Europe & Africa bij Ocean Network Express, waar zij sinds april 2018 in dienst is. We spraken op 15 december 2020 met haar over de effecten van de coronacrisis voor Ocean Network Express tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Petra Brandts

Petra is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam voor twee studies in Psychologie en heeft vervolgens ook aan de Portsmouth University gestudeerd. Petra heeft ruim 20 jaar ervaring in het HR-vak en is dan ook in diverse organisaties werkzaam geweest. Ze heeft onder andere gewerkt bij ABN AMRO, Fortis Investments, BNP Paribas Asset Management en MOL (Europe). Naast haar rol bij Ocean Network Express heeft ze haar eigen onderneming in coaching. 

Ocean Network Express

Ocean Network Express is een containerbedrijf, voortgekomen uit van origine drie Japanse containerbedrijven, ‘K’​ Line, MOL and NYK, die wereldwijd opereren. Het bedrijf verscheept goederen over de hele wereld in containers. Van Zuid-Afrikaanse wijnen tot grote technische apparaten. Het merendeel van het personeel zit op kantoor. De rest van het personeel zit op de weg of in de haven. Het hoofdkantoor staat in Singapore.

Petra vertelt

´Wij hebben het beste jaar ooit gehad´, aldus Petra Brandts, Directeur HR Europe & Africa bij Ocean Network Express. In deze podcast vertelt Petra dat het bedrijf het beste jaar ooit heeft gehad en welke maatregelen er genomen zijn om de coronacrisis als organisatie door te komen. Zo vertelt ze dat er een verschuiving is geweest bij managers in het managen van mensen. Het vergt namelijk een andere manier van denken als je gewend bent om te managen op uren. Er is dan ook een Covid-care-kit ontworpen en er wordt coaching aangeboden. Ook vertelt ze over het samenwerken met collega´s vanuit verschillende culturen. Hoe gaat dat precies? Verder vertelt Petra dat de focus in de tweede golf vooral ligt op de mentale gezondheid van mensen. Aandacht, begrip en empathie zijn daarin belangrijke sleutelbegrippen, maar ook het delen van succes stories. Waar woorden als innovatie, lean en agile de boventoon voerden, komen aspecten als resilience en optimism steeds maar naar de voorgrond volgens Petra. Over deze interessante kentering vertelt ze meer in de podcast.

HRtop100_podcasts_2019_Sjoerd Cooijmans

Sjoerd Cooijmans

HR Directeur bij RELX The Netherlands and Global Research Markets

HRtop100_podcasts_2019_Sven Oddens

Sven Oddens

Global Director Human Resources bij Takeaway.com

Menu