HRtop100_Facilicom Solutions-Marleen-Berk

Marleen Berk

Directeur HR bij Facilicom SolutionsMarleen Berk is Directeur HR bij Facilicom Solutions waar zij sinds december 2009 in dienst is. We spraken op 29 oktober 2020 met haar over de effecten van de coronacrisis voor Facilicom tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Marleen Berk studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam (Nederlands recht). Haar carrière begon bij Vroom en Dreesmann (V&D). Daar is ze in opleiding gegaan, waar getest werd of ze geschikt was voor de verantwoordelijkheid en een lijnfunctie. Een lijnmanager zijn zat er wel in, maar haar stap naar HR was niet helemaal doordacht. In een eerder interview vertelde ze ons dat ondanks ze niet voor HR was opgeleid, HR een geweldig vak vond. Het generalistische stuk met verantwoordelijkheid dragen, in combinatie met de sociale kant. 

Na haar tijd bij V&D is ze aan de slag gegaan als Directeur P&O bij Facilicom. Na zeven jaar maakte ze de stap als Manager Adviesgroep bij RaymakersvdBruggen en vervolgens als Directeur HR bij Stage Entertainment. In 2009 keerde ze terug naar Facilicom Solutions en is nu inmiddels elf jaar verantwoordelijk voor HR als Directeur HR. Daarnaast heeft ze sinds ruim een half jaar een rol bij een nieuwe op te zetten divisie die als een start-up wordt aangevlogen: Food & I. Het gaat, zoals de naam doet vermoeden, over eten en drinken. Met een groep van 15 professionals van Facilicom bouwen ze een nieuwe divisie. Marleen zet met haar team HR neer, van operatie tot beleid. En dat allemaal in coronatijd en op afstand. 

Facilicom Solutions

Facilicom Solutions is een divisie bij Facilicom, een groot facilitair bedrijf. Facilicom Solutions is een divisie die is voortgekomen uit een fusie. Enerzijds biedt Facilicom facilitaire integrale dienstverlening aan. Denk hierbij aan een opdrachtgever die facilitaire dienstverlening en/of management wil uitbesteden. Anderzijds biedt Facilicom technische dienstverlening aan, denk aan bouwkundig onderhoud, nieuwbouw, renovatie, integraal onderhoud en technische specialisatie.

Marleen Berk vertelt

In deze podcast vertelt Marleen Berk hoe Facilicom haar core business, leidinggeven op afstand, heeft uitgevoerd in tijden van de coronacrisis. Ze vertelt ons over zogenoemde toolboxes die voor leidinggevenden zijn gebouwd, op het gebied van faciliterend leiderschap, op afstand. Want er zoveel mensen en zoveel wensen, hoe speel je daar op in? En hoe houd je je mensen enthousiast, op afstand? Verder vertelt ze ons waar Facilicom de afgelopen periode de meeste aandacht aan heeft besteed, zoals IT-omgevingen, (thuis)werkplekken, gratis opleidingsmodules, toolboxes voor leidinggevenden, vakinhoudelijke workshops en werkgeluk.

Menu