HRtop100-Leontine_Westerbroek_Mediq

Leontine Westerbroek

Human Resources Director bij Mediq

Aanvinken om te stemmen


Leontine Westbroek is Human Resources Director bij Mediq waar zij sinds februari 2020 in dienst is. We spraken op 8 juli 2020 met haar over de effecten van de coronacrisis voor Mediq tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

Leontine Westerbroek

Leontine´s carrière begon als intercedente bij Start People. Na 4 jaar maakte ze de overstap naar TNT en groeide door als Director HR. Vervolgens was Leontine werkzaam bij Coolcat als International HR-manager en na twee jaar maakte ze de overstap naar Axalta. In maart 2020 startte ze als HR Director bij Mediq. Leontine heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Utrecht en University of Warwick.

Mediq

Mediq is een Nederlands bedrijf dat kwaliteit levert aan het leven van zieken of chronisch zieken, door hulpmiddelen te verstrekken bij mensen thuis, zorginstellingen of ziekenhuizen. Mediq levert niet alleen hulpmiddelen, maar geeft ook professionele hulp. Daarnaast is er een grote sorteercentrum in Bleiswijk van Mediq.

Leontine vertelt

Binnen een paar dagen moesten ruim 800 medewerkers van Mediq thuiswerken, maar hoe hebben ze dat gedaan? En welke rol speelde HR daarin? Zo vertelt Leontine dat er online trainingen zijn opgezet en dat er tools aan leidinggevenden zijn gegeven. Ook is in kaart gebracht welke behoeften er zijn vanuit de mensen en is er een survey gedaan. Daaruit kwamen interessante resultaten naar buiten, waarvan ze er een aantal met ons deelt. Door de coronacrisis heen is de verbinding, saamhorigheid en het teamgevoel versterkt, volgens Leontine. Verder vertelt ze dat Mediq werd gevraagd door de Nederlandse overheid om te helpen bij het LCH (Landelijk Consortium Hulpmiddelen). Ze hebben meegewerkt aan de hele organisatie daarvan, maar het was wel een extra taak en extra werkdruk. Mediq gaf haar medewerkers de ruimte om hun eigen tijd in te delen, hier en daar te verschuiven en om de juiste prioriteiten te stellen. De afgelopen periode zijn er virtuele lunchwandelingen ontstaan. Ook worden er online sportlessen gegeven, zijn er coaches beschikbaar gesteld en is begeleiding beschikbaar voor leidinggevenden. In deze podcast deelt ze ook lastige situaties die zij als bedrijf hebben ervaren tijdens de coronacrisis, zoals het tekort aan middelen, nieuwe medewerkers inwerken en eenzame medewerkers. Maar ook deelt ze met ons welke mooie dingen uit de coronacrisis zijn voortgekomen en welke worden behouden.

HRtop100_-_Lisette_Jacobs_-_Lamb_Watson

Lisette Jacobs

Director HR, Communications & Sustainability bij Lamb Weston

Menu