HRtop100_podcasts_2020_Ido_Shikma

Ido Shikma

Sr Director HR bij Cognizant

Aanvinken om te stemmen


Ido Shikma is Sr Director HR bij Cognizant, waar hij sinds juli 2019 in dienst is. We spraken op 15 december 2020 met hem over de effecten van de coronacrisis voor Cognizant tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Ido Shikma studeerde af aan de Universiteit van Leiden voor de studie  Social & Organizational Psychology. Ondertussen heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het HR-vak. Hij heeft onder andere gewerkt bij Verizon Business, IBM, CGI (eerst Logica) en Prologis. Sinds juli 2019 is Ido werkzaam bij Cognizant als Sr Director HR.

Cognizant

Cognizant is een wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van IT, data, security en digitalisation. Het bedrijf heeft een sterke positie in de financiële sector en is opgegroeid als system integrator: alle verschillende systemen binnen een bedrijf met elkaar verbinden. Cognizant heeft zijn hoofdkantoor in de VS, staat in de Fortune 500-lijst op nummer 194 en wordt gezien als een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld.

Ido vertelt

In deze podcast deelt Ido welke fases en vragen er binnen het bedrijf speelden tijdens de eerste en tweede golf. Zo vertelt hij dat het is te zien dat de technologie het makkelijk aan kan, maar dat het soms wel ten koste gaat van het welzijn van de medewerkers. En dat brengt zorgen met zich mee. Verder vertelt hij dat het steeds duidelijker wordt dat het kantoor meer een sociale functie had dan een functionele rol bij het faciliteren van werk. Hoe gaan we hier in de toekomst mee om? Naast de sociale en technologische ontwikkelingen, is er een vervaging van grenzen te zien als het gaat om werk en privé. Hoever mag je gaan als werkgever als het gaat om de psychologische gezondheid van werknemers? Waar ligt de grens? Volgens Ido is het belangrijk om fanatiek te zijn als het gaat om het nemen van pauzes. Als het aan hem ligt, blokkeert hij iedereens agenda tussen 12:00 en 13:00 uur. Verder vertelt Ido dat mensen flexibeler en agiler zijn dan gedacht. Er is niet heel veel nodig om mensen motiveren en te controleren. Volgens Ido zijn mensen vanuit hun zelf al gemotiveerd, men moet helpen door te faciliteren om het werk goed uit te kunnen voeren. ´Er zal meer moeite in faciliteren gestoken moeten worden, dan in motiveren.´ 

Menu