HRtop100_podcasts_2020_Frans_Kools

Frans Kools

Group HR Director bij Staples Europe

Aanvinken om te stemmen


Frans Kools is Group HR Director bij Staples Europe, waar hij sinds februari 2012 in dienst is. We spraken op 11 december 2020 met hem over de effecten van de coronacrisis voor Staples Europe tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Frans Kools

Frans heeft gestudeerd aan diverse universiteiten. Inmiddels heeft hij bijna 30 jaar ervaring in het HR-vak. Zijn carrière begon bij de Koninklijke Luchtmacht als Sourcing Manager en groeide uiteindelijk door naar HR-manager. Vervolgens heeft hij bij IND gewerkt als HR-manager en daarna bij Oshkosh Corporation als (Group) Head of HR. Daarna heeft hij zes jaar gewerkt als (Global) Head of HR bij NDC|VBK en in 2021 maakte hij de overstap naar Staples Solutions. Naast zijn rol als Group HR Director bij Staples is hij ook Boardmember bij Novaka.

Staples Solutions 

Staples biedt kantoorartikelen- en oplossingen aan. Van inkt tot kantoormeubilair en elektronica als laptops, printers en papierversnipperaars. Maar ook mondkapjes en handgel. Het bedrijf biedt producten en diensten aan verschillende bedrijven, van kleine bedrijven tot grote corporates. 

Frans vertelt

In deze podcast vertelt hoe Staples omgaat met de coronacrisis. Hoewel de markt is ingezakt als het gaat om grote corporates, heeft het een grote boost gekregen in het kader van thuiswerken. Frans vertelt dat het bedrijf zich heeft verschoven naar een ander economisch segment en dat daarvoor ook andere expertise naar binnen gehaald moet worden. Verder deelt Frans zijn kijk op het thuiswerken. ¨Als je taakgericht bent, is het thuiswerken ideaal. Maar het gaat wel ten koste van je innovatie slagkracht als organisatie¨, aldus Frans. Volgens hem is thuiswerken een onderwerp dat niet meer vooruit geschoven kan worden, maar dat daar al gesproken over moet zijn. In deze podcast vertelt hij voor welke uitgangspunten zij hebben gekozen als organisatie als het gaat om thuiswerken. Ook heeft het bedrijf al nagedacht wat voor organisatie het wilt zijn, post-corona. Momenteel is een groot aandachtspunt engagement: hoe houd je je medewerkers in deze situatie betrokken? Daarbij speelt communicatie een grote rol, wat op dit moment bijna 50% van de tijd in beslag neemt. Verder vertelt Frans over de genomen initiatieven voor de mentale gezondheid van werknemers, zoals een coachingsprogramma. Iets wat zeer gewaardeerd wordt binnen de organisatie. In deze podcast vroegen we ook aan Frans welke structurele veranderingen hij ziet en wat hij het meest heeft gemist tijdens coronaperiode. Je hoort het allemaal in de podcast.

HRtop100_-_Lisette_Jacobs_-_Lamb_Watson

Lisette Jacobs

Director HR, Communications & Sustainability bij Lamb Weston

Menu