HRtop100_Ellen_Boonen_'s Heerenloo

Ellen Boonen

Directeur HRM bij ´s Heeren Loo

Aanvinken om te stemmen


Ellen Boonen is Directeur HRM bij ´s Heeren Loo, waar zij sinds oktober 2016 in dienst is. We spraken op 23 november 2020 met haar over de effecten van de coronacrisis voor ´s Heeren Loo tot nu toe en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Je hoort het in de podcast!

Deze podcast op spotify luisteren? Klik hier voor de hele playlist.

 

Ellen Boonen

Momenteel is Ellen 4 jaar in dienst als Directeur HRM bij ´s Heeren Loo. Daarvoor heeft zij verschillende rollen in HR en daarbuiten gehad bij diverse organisaties. Onder andere als HR-manager, Directeur Operations, Directeur HR, Programmamanager en Districtsmanager. In haar huidige rol als Directeur HRM bij ´s Heeren Loo is zij onder andere verantwoordelijk voor de dienstverlening en de professionalisering van de HRM-afdeling. 

´s Heeren Loo

’s Heeren Loo is de grootste werkgever in Nederland in de verstandelijke gehandicaptenbranche. Er werken ruim 17.000 medewerkers en ze helpen ruim 14.000 cliënten. ’s Heeren Loo biedt zorg, dienstverlening en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking, zowel in zorgparken als ambulant.

Ellen vertelt

In deze podcast vertelt Ellen dat zij als organisatie eerdere ervaring hebben gehad met het omgaan met crisissen als de coronacrisis, namelijk het Norovirus. Door de al bestaande protocollen is het voor de organisatie mogelijk om in een ¨projectmatige crisisorganisatie stand¨ te gaan. Voor tijdens de coronacrisis is er een landelijk multidisciplinair crisisteam opgesteld, gekoppeld aan regionale crisisteams. Verder deelt Ellen in deze podcast hoe de organisatie omging met het landelijk tekort aan beschermingsmiddelen voor werknemers, zoals mondkapjes en handschoenen. Ook vertelt ze wat zij nu in de tweede golf anders doen dan in de eerste golf. De agenda van Ellen is relatief leeg, maar ze besteedt haar volle aandacht aan mensen, het in dialoog blijven en weten wat er speelt. Verder vertelt ze waarom ´s Heeren Loo niet gelooft in een hoge span of control van leidinggevenden. Ook vertelt ze waarom persoonlijk niet altijd gelooft in zelfsturende teams en deelt ze haar visie op leiderschap. Verder vertelt ze over blijvende veranderingen binnen de organisatie, zoals de dagbesteding en bepaalde functies. 

HRtop100_podcasts_2019_Britt Ruysch

Britt Ruysch

Hoofd Personeel- en Organisatieontwikkeling bij Gemeente Zaanstad

Menu