Corine Duchenne-Reijnierse

Managing Director bij Praxis

Mijn naam is Corine Duchenne en ik werk als Managing Director bij Praxis. Ik werk nog steeds bij Maxeda, maar ben sinds 2020 Algemeen Directeur van Praxis, een van de dochterbedrijven. Na mijn studie Economie was Mexx, een internationaal kledingbedrijf, mijn eerste werkgever. Daar heb ik tien jaar lang diverse business finance rollen gehad, waaronder als business controller in Stockholm en ben ik geëindigd als eindverantwoordelijke voor alle business control. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Maxeda DIY Group, een Benelux Doe-het-zelf bedrijf, waar ik ook weer gestart ben in business finance, maar later de overstap heb gemaakt naar Director HR & Communicatie. 

De thema’s communicatie en motivatie hebben mijn voornaamste interesse, maar ook het hybride werken op het hoofdkantoor was een belangrijk thema de afgelopen coronatijd. Van 2016 tot en met 2019, in mijn vorige rol, heb ik met vele andere HR-onderwerpen te maken gehad, waaronder digitalisering en structurering. Hierover heb ik in een HRtop100 podcast het een en ander gedeeld.

Benieuwd naar de podcast van Corine uit 2019? U luistert hem hier.

Marlise Mahieu

Director People, Organization and Culture bij Sunweb Group

Marlise won de Vakjuryprijs van de HRtop100 2020/2021. De jury vond haar ‘echt’ en een voorbeeldfunctie qua openheid, positiviteit en vertrouwen. “Transparantie, eerlijk en vasthoudend zijn kenmerkend aan Marlise. Haar energie en enthousiasme spatten er vanaf, ondanks dat haar bedrijf enorm is geraakt door de coronacrisis”. Dit jaar neemt zij als winnares plaats in de jury. Haar collega’s omschrijven Marlise als volgt:

Waar Marlise Mahieu binnenkomt ontstaat beweging. Marlise is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Vanaf haar 23e als ondernemer op het snijvlak van leiderschapsontwikkeling, bouwen van sterke culturen en passende processen en structuren. Het meetbaar maken van deze lastig te vatten onderwerpen drijft haar, zodat gerichte acties en creatieve interventies ingezet kunnen worden. Dit resulteert binnen Sunweb Group, waar ze alweer 4 jaar als Director POC betrokken is, inmiddels ondanks de Covid-19 crisis in een stijging van ruim 45% op E-NPS.

Benieuwd naar haar podcast van afgelopen editie? U luistert hem hier.

Albert van Wijk

Voorzitter raad van bestuur bij IJsselland Ziekenhuis

Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur bij IJsselland Ziekenhuis.

Menu