Tijdens het HRtop100 event gingen HR-leiders en wetenschappers in gesprek over trending topics op het gebied van HR. Benieuwd naar deze gesprekken? Beluister hieronder de opnames!

Tech in HR

Hoe gebruik je technologie om het beste in mensen naar boven te halen? Thuis gebruiken collega's slimme technologie om hun leven makkelijker en leuker te maken. Alle kennis is met één druk op de knop beschikbaar. Wat verwachten ze van technologie in hun werk? Slim advies over teamsamenstelling? Van wie kan jij leren? Hoe staat het ervoor met haar ontwikkeling? Werk kan met technologie niet alleen efficiënter, maar vooral menselijker, leuker, makkelijker. Hoe staan HR-directeuren hier tegenover? Wat passen zij al succesvol toe? En welke wens hebben ze?

Tech in HR met Jolanda Sappelli en Afiena van den Broek 

Tech in HR met Michiel van Meer, Diana Storm en Bart van Keer

 

Employee journey

Ben jij de afgelopen vijf jaar van baan veranderd? Volgens het CBS heeft 47% van onze beroepsbevolking een baanduur van 0 tot 5 jaar. De mensen die je nu met veel moeite aanneemt, gaan ook weer bij je weg. Wat zou het jouw organisatie opleveren als collega's één jaar langer betrokken en productief blijven? Welke reis leggen collega's af tijdens hun carriere bij jouw organisatie? En klopt hun verwachting bij de werkelijkheid? Deze employee journey kan helpen bij de betrokkenheid van collega's. Maar dan moet HR wel meer gaan denken en handelen als een marketeer.

Employee journey met Diane Tuinebreijer-ten Hove, Derk Jan Cup en Rutger Steyerberg

Employee journey met Michiel van Meer, Afiena Jonker en Rutger Steyerberg

 

Talent behouden

Wat zijn jouw collega's waard? Hun kennis, ervaring, bijdrage aan de cultuur en de gezelligheid? En wat kost het om ze te vervangen door iemand anders? Als je een simpel rekensommetje maakt, dan schrik je waarschijnlijk behoorlijk. Je wil mensen dus behouden. Maar dat is nog niet zo eenvoudig in deze tijd van schaarste aan talent. Wat zijn de factoren die zorgen voor blij blijven of verdrietig vertrekken? En wat kun je eraan doen om collega's verbonden te houden?

Talent Behouden met Derk Jan Cup, Ester Zeeman en Arjen Swank

Talent Behouden met Milla van Kempen en Arjen Swank

 

Arbeidsmarkcommunicatie

De arbeidsmarkt is krap. Dat merk jij waarschijnlijk elke dag. Hoe vind en bind jij het juiste talent aan jouw organisatie? Hoe val jij op tussen al die vacatures? Nog steeds lees je teksten als: Ben jij die dynamische, creatieve, analytische... Of de geweldig wervende tekst op een billboard: Wij zoeken collega's! Maar hoe moet het dan wel? Hoe trek je de aandacht? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste verwachtingen wekt?

Arbeidsmarktcommunicatie met Ester Zeeman, Joost Sluijs en Jortijn Bijl

Arbeidsmarktcommunicatie met Britt Ruysch, Judith Blenken-Blijdestein en Jortijn Bijl

 

Medewerkersdialoog

Hoe is het gesteld met de engagement, de betrokkenheid in jouw organisatie? Alle organisaties willen betrokken medewerkers. Maar hoe betrek jij medewerkers bij het reilen en zeilen van de organisatie. Sluiten jouw HR-instrumenten aan op de wensen van jouw collega's? Waarom weten bedrijven alles van hun klanten, maar weinig van medewerkers. Blijft het bij het jaarlijkse medewerkersonderzoek?

Medewerkersdialoog met Tom van der Lubbe, Lucas van Wees en Anne Branger

Medewerkersdialoog met Margreet Fleurkens, Arjan de Grijs en Anne Branger

 

Future skills

Werk verandert, daar is niets nieuws aan. Maar werk verandert snel en de ene digitaliseringsslag overtreft de andere datarevolutie, welke skills hebben we nu en in de toekomst nodig? Hoe zorg je ervoor dat collega's die skills ontwikkelen? Wat werkt en wat niet?

Future Skills met Bram Steijn, Diane Tuinebreijer-ten Hove en Bastiaan Starink

 

 

De winnaars van publieksprijs en de vakjuryprijs

Wat is de uitdaging voor HR in 2020 en wat wens je jouw collega HR-professionals? Dat vroeg presentator Glenn van der Burg aan de kersverse winnaars van de HR Top 100:

Winnaar vakjury-award: Ad van Beek - IJsselland Ziekenhuis
Winnaar publieks-award: Jolanda Sappelli - Director Human Resources a.s.r. 

HRtop100