Wat is uw kijk op werken en organiseren in de toekomst? Hoe denken HR vakgenoten daarover? In december komen HR directeuren en managers bij elkaar om hun visie op trends en ontwikkelingen te delen. De beste visie wordt beloond met dé HRtop100 award. Naast de publieksprijs wordt de vakjury prijs uitgereikt aan de HR leider met de visie van het jaar.

De HRtop100 awards worden uitgereikt door HRcommunity en Rvdb.

Vakjuryprijs - de procedure

De vakjuryprijs van de HRtop100 is sinds 2012 uitgegroeid tot één van de belangrijkste prijzen voor HR-directeuren. Bent u genomineerd en wilt u meedoen voor de vakjuryprijs van 2018? Dan hebben we voor u hieronder een aantal belangrijke punten op een rij gezet.
 
Belangrijke data:
1 oktober - 15 oktober: gedurende deze periode kunt u uw inzending insturen voor de vakjuryprijs
16 oktober - 28 oktober: de vakjury bepaalt welke HR-directeuren doorgaan naar de finale
29 oktober: de finalisten worden bekend gemaakt
6 december: de finale van de HRtop100 awards
 
Wat moet u aanleveren om mee te doen?
Wilt u mee doen met de vakjuryprijs? Dan heeft u tussen 1 oktober en 15 oktober de kans om uw inzending naar ons naar Emke Daniëls, edaniels@hrcommunity.nl.
 
Laat ons weten waarom ú het verdient om een finalist te worden voor de HRtop100 awards 2018. Dat mag door middel van een schriftelijke motivatie, een filmpje, of een ander creatief medium! Heeft u een HR-project waar u trots op bent? Een inspirerende visie op het HR-vak? Laat het ons weten.
 
Het filmpje mag maximaal 1 minuut zijn, de motivatie maximaal 500 woorden.
 
Wat kunt u verwachten als u finalist bent?
Op de dag van de finale worden de finalisten uitgenodigd om in gesprek te gaan met de vakjury. Dat, uw interview, uw inzending voor de vakjuryprijs én een referentie van uw CEO of bestuurder, worden alle meegenomen in de besluitvorming. Nadat u finalist bent geworden, hoeft u dus niets meer te doen tot de grote dag zelf.
 

Aanmelden?

Wilt u deelnemen aan het HRtop100 event en voldoet u aan bovengenoemde criteria. Meld u dan aan via onderstaande link.

Aanmelden .

.

De procedure in beeld:

HRtop100 procedure

Fase 1: Nominatie
Draag hier HR leiders aan voor het delen van hun visie. Voldoet degene aan de criteria* voor deelname, dan nemen wij contact op. Wij halen de visie van de HR leider op door middel van een interview. Dit doen wij face-to-face, via twitter of per e-mail. Na goedkeuring van de HR leider publiceren wij deze visie op de HRtop100.

De onderstaande criteria zijn van toepassing:
- de omvang van de organisatie is minimaal 1000 medewerkers;
- de HR leader heeft een eindverantwoordelijke HR positie;
- alleen HR leaders in functie worden op de site vermeld;
- voor HR leaders op ad interim basis geldt dat zij in een rol en organisatie werken die voldoet aan bovengenoemde criteria.

Fase 2: Stemmen publieksprijs en vakjury
Vanaf november start het stemmen op de HR directeur van het jaar, met de beste visie.  Dat doet u door het stemformulier in te vullen dat tegen die tijd beschikbaar is op deze website. Per persoon kan slechts 1 maal gestemd worden. In november selecteert ook de vakjury HR leiders die opteren voor de vakjury prijs.

Fase 3: Uitreiken awards
Op 6 december 2018 worden de winnaars van de jury- en publieksprijs bekend gemaakt. 

 

HRtop100