Wat is uw kijk op werken en organiseren in de toekomst? Hoe denken HR-vakgenoten daarover? In december komen HR-directeuren en -managers bij elkaar om hun visie op trends en ontwikkelingen te delen. De beste visie wordt beloond met dé HRtop100 award. Naast de publieksprijs in de categorie HR-directie en -wetenschapper, wordt de vakjuryprijs uitgereikt aan de HR-leider met de visie van het jaar.

De HRtop100 awards worden uitgereikt door HRcommunity en Rvdb.

Vakjuryprijs - de procedure

De vakjuryprijs van de HRtop100 is sinds 2012 uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor HR-directeuren. Bent u genomineerd en wilt u meedoen voor de vakjuryprijs van 2019? Dan hebben we voor u hieronder een aantal belangrijke punten op een rij gezet.

Belangrijke datums:
1 november- 11 november: gedurende deze periode kunt u uw inzending insturen voor de vakjuryprijs
12- 18 november: de vakjury bepaalt welke HR-directeuren doorgaan naar de finale
18 november: de finalisten worden bekendgemaakt
12 december: de finale van de HRtop100 awards
 
Wat moet u aanleveren om mee te doen?

Wilt u meedoen met de vakjuryprijs? Dan heeft u tussen 1 november en 11 november de kans om uw inzending te sturen naar Emke Daniëls, edaniels@hrcommunity.nl.

Laat ons weten waarom ú het verdient om een finalist te worden voor de HRtop100 awards 2019. Heeft u een HR-project waar u trots op bent? Een inspirerende visie op het HR-vak? Laat het ons weten. Dat mag door middel van:

- Een schriftelijke motivatie (max 500 woorden)
- Een filmpje (max 1 minuut)
- Of een ander creatief medium, zoals bijvoorbeeld het maken van een teamfoto

Uiteraard kunt u uw inzending zelf verzorgen, maar uit ervaring blijkt dat het ook juist heel leuk is uw team deze motivatie te laten maken.

Wat kunt u verwachten als u finalist bent?

Op de dag van de finale worden de finalisten uitgenodigd om in gesprek te gaan met de vakjury. Uw inzending voor de vakjuryprijs én een referentie van uw CEO of bestuurder worden meegenomen in de besluitvorming. Nadat u finalist bent geworden, hoeft u dus niets meer te doen tot de grote dag zelf.

Aanmelden?

Wilt u deelnemen aan het HRtop100 event en voldoet u aan bovengenoemde criteria. Meld u dan aan via onderstaande link.

Aanmelden .

 

HRtop100 procedure

Fase 1: Nominatie

Draag hier HR-leiders aan voor het delen van hun visie. Voldoet degene aan de criteria* voor deelname, dan nemen wij contact op. Wij halen de visie van de HR-leider op door middel van een podcast. Na goedkeuring van de HR-leider publiceren wij deze visie op de HRtop100.

 

De onderstaande criteria zijn van toepassing:

- de omvang van de organisatie is minimaal 1000 medewerkers;

- de HR-leider heeft een eindverantwoordelijke HR-positie;

- alleen HR-leiders in functie worden op de site vermeld;

- voor HR-leiders op ad interim basis geldt dat zij in een rol en organisatie werken die voldoet aan bovengenoemde criteria.

 

Fase 2: Stemmen publieksprijs en vakjury

Vanaf november start het stemmen op de HR-directeur van het jaar, met de beste visie. Dat doet u door het stemformulier in te vullen dat tegen die tijd beschikbaar is op deze website. Per persoon kan slechts één maal gestemd worden. In november selecteert ook de vakjury HR-leiders die opteren voor de vakjuryprijs.

 

Fase 3: Uitreiken awards

Op 12 december 2019 worden de winnaars van de vakjury- en publieksprijs bekend gemaakt. 

 

 

HRtop100