Op 6 december komt de crème de la crème van HR-Nederland bij elkaar op het HRtop100 Event. HR-directeuren en hun teams van alle soorten organisaties komen hier samen. Niet om elkaar de loef af te steken, maar juist om te leren van elkaar.

De middag en avond staat in het teken van visie- en kennisdeling. Want om HR naar een hoger niveau te tillen, zullen we van en met elkaar moeten leren. Natuurlijk moet de beste visie wél beloond worden. In november mag er druk worden gestemd door alle HR-professionals op de HR-directeur met de meest aansprekende visie en op 6 december wordt de publieksprijs uitgereikt aan de HR-directeur met de meeste stemmen.

Daarnaast maken de aanwezige HR-directeuren óók kans op de vakjuryprijs. Makkelijk wordt het de HR-directeuren niet gemaakt, maar wie anno 2018 een leider wil zijn, zal aan een hoop eisen moeten voldoen. Benieuwd welke dat zijn? Lees er alles over in dit artikel. De vakjury voelt hen tijdens het event aan de tand, en roept aan het einde een winnaar uit.

Wat kun je verwachten?
Naast de uitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs, hebben we een middag- en avondvullend programma. Menno de Bree, publieksfilosoof bij onder andere The School of Life, geeft een knallende keynote over of werken wel zo gelukkig maakt. Daarnaast krijgen de aanwezigen dankzij Aon inzicht in hoe digital ready organisaties in Nederland zijn. Dat alles wordt gepresenteerd terwijl er wordt genoten van een heerlijk driegangendiner.

Wetenschappers in de spotlight
Om de praktijk en theorie nader bij elkaar te brengen, hebben we dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs voor wetenschappers in het HR-veld in het leven geroepen. Welke wetenschapper kan zijn of haar visie het beste op de bühne brengen?

Wie, wat, waar
Datum: 6 december
Tijd: 15.30 - 21.00
Hoofdkantoor AFAS, Leusden

De Vakjury

gerard van vliet

Gerard van Vliet - Directeur NCD

Gerard van Vliet is Executive Director van de NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), waar hij zich bezighoudt met de ontwikkelingen rondom Leiderschap en Toezicht. Daarnaast is Gerard inspirator bij CHANGE in Business, eigenaar van Integration Group en auteur van o.a. het boek Leiderschap 2020. 

 yardena shitrit

Yardena Shitrit - Chief HR Officer & Director Organization Development at Gemeente Amsterdam

Naast haar baan als Chief HR Officer en Directeur Organsiatieontwikkelingen bij Gemeente Amsterdam, maakt Yardena Shitrit onderdeel uit van de supervisory boards van verschillende organisaties, zoals Stichting Koninklijke Defensiemusea, ROC Rijnland en RAV Haaglanden. Na haar studie pedagogiek in Israël is zij aan de Universiteit van Amsterdam zowel Bestuurskunde alsook Communicatiewetenschappen gaan studeren. Ze leeft volgens het motto 'willen is kunnen’, staat voor haar principes en durft in te grijpen op de juiste momenten. In 2017 is Yardena Shitrit door de vakjury benoemd tot winnares van de Vakjuryprijs van de HRtop100.  

   
 Albert van Wijk Albert van Wijk - voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis

Albert van Wijk is sinds november 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. Hiervoor was hij Procureur Generaal bij het Openbaar Ministerie. Hij vervult daarnaast verschillende bestuurlijke functies, zoals bij de Leliezorggroep en de KNVB. Albert studeerde Nederlands Recht, Bedrijfskunde en heeft een MBA (Master of Public Management).
Innoveren, de klant centraal stellen en de wijsheid uit de medewerkers naar boven halen, zijn voor hem belangrijke uitgangspunten. Hij is ervan overtuigd dat eigenaarschap, openheid, plezier en samen ‘leveren’, voorwaarden zijn voor een succesvolle organisatie.

 Harmen Bakker website 128x128

Harmen Bakker - Algemeen directeur Over Morgen

Harmen is een ervaren manager die in staat is balans te brengen tussen mens en organisatie en daarbij ambitieuze resultaten te behalen. Het ontwikkelen van teams en het verbeteren van organisaties is voor Harmen een belangrijke drijfveer.De woorden “Good enough for now & safe enough to try” geven voor Harmen het belang aan gericht te zijn op actie. Alleen door te proberen, te oefenen en bij te sturen kan je leren. Als individu én als organisatie. Harmen ziet het als een uitdaging om het team van Over Morgen op een vernieuwende manier verder uit te bouwen en te ontwikkelen naar een wendbare en grensverleggende organisatie. 

Dit event (inclusief diner en de afsluitende borrel) is gratis toegankelijk voor HR-directeuren en drie HR-collega’s die voldoen aan onderstaande criteria:
- de omvang van de organisatie is minimaal 1000 medewerkers;
- de HR-leider heeft een eindverantwoordelijke in een HR-positie;
- voor HR-leiders op ad interim basis geldt dat zij in een rol en organisatie werken die voldoet aan bovengenoemde criteria.

Benieuwd naar hoe de awards in 2017 er uitzagen? U leest er alles over in dit magazine.

Bent u een genomineerde HR-directeur en wilt u met uw team aanwezig zijn? U kunt zich aanmelden voor het event van 2018 door op onderstaande button te klikken.

Aanmelden

 

.

 

Volg de HRtop100

linkedin-icontwitter-icon